Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

Vier hectare heide brandt af tussen Hoog Soeren en Assel

26-4-2011
Publicatie: de Stentor

APELDOORN – Op de heide tussen Halte Assel en Hoog Soeren is vanochtend even voor 11 uur een heidebrand ontstaan. Om 11.35 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

Vanwege de droogte in de natuur geldt voor de Veluwe code oranje. Dat betekent dat de brandweer bij melding van een brand extra versterkt uitrukt. Toen de melding binnen kwam dat bij de Pomphulweg een stuk heide van ongeveer veertig meter brandde werd met vier vier blusvoertuigen uitgerukt.

Ter plaatse werd extra versterking opgeroepen. Dat had vooral te maken met de toegankelijkheid van het terrein. Het is heuvelachtig en er zijn enkele vennetjes. In totaal brandde een gebied van zo’n tweehonderd bij tweehonderd meter af. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Gisteren brandde bij Elspeet een stuk van heide van ongeveer 50 bij 250 meter af en reageerde de brandweer op een melding van bosbrand bij Uddel. Dit laatste bleek mee te vallen.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 24 apr 2011