Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

27 maart 2011, Rampoefening “Panne” oude IJsselbrug Zutphen

Rampoefening Panne 2011 geslaagde operatie

ZUTPHEN – Er drijven nog zes beschadigde vaten met landbouwgif in de IJssel, een ponton ligt onbeheerd voor de oude IJsselbrug en treinreizigers hadden eerder kunnen worden geëvacueerd. 

Het is allemaal een oefening gelukkig, en van oefenen leer je. Dat was ook de bedoeling van de verschillende hulpdiensten die zondagochtend in alle vroegte uitrukten.

De situatie was dat een trein een bovenleiding stukreed op de IJsselbrug. Omdat de trein niet verder kon en daardoor de brug niet open kon botste een duwboot met een ponton vol met landbouwgif tegen de brug. Enkele vaten raakten te water, drie bemanningsleden kwamen door de klap ten val en waren gewond. In de trein ontstond ondertussen ook nog een brandje.

De oefening was voornamelijk bedoeld om te kijken of de verschillende hulpdiensten en de bedrijven die met de spoorwegen te maken hebben, goed met elkaar kunnen communiceren.

Woordvoerder Ron de Groot kon behalve enige onregelmatigheden melden dat het belangrijkste, de veiligheid van de betrokkenen was gelukt. ‘Slachtoffers’ werden opgevangen in een in allerijl opgericht noodhospitaal bij het waterwerk. De brug was van zes tot elf afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 30 mrt 2011