Dinsdag 8 Juli 2008

Ernstig verkeersongeval ( fietsers - Auto ) langeweg Epe    Korpsen: Epe en Vaassen

Twee doden door fietsongeval in Epe

EPE - Bij een ernstig ongeval gistermiddag op een landweg bij Epe zijn de zestigjarige Iere de Haan uit Jubbega en de 47-jarige Ymie de Vries uit Lippenhuizen om het leven gekomen. Hun partners liggen in het ziekenhuis. Beide echtparen werden tijdens het fietsen van achteren aangereden door een 85-jarige automobilist uit 

Iere de Haan en zijn vrouw Trienke (48) uit Jubbega stonden op de camping in Epe. Pieter de Vries, de broer van Trienke, en zijn vrouw Ymie uit Lippenhuizen kwamen met de camper een dagje langs om te fietsen. Het echtpaar was net deze week begonnen aan de vakantie. De Vries had een eigen bouwbedrijf. Gistermiddag maakten ze een fietstocht over een smal landweggetje aan de rand van Epe, toen ze van achter werden aangereden. De toedracht is nog niet duidelijk. De auto kwam in een greppel tot stilstand.

Iere de Haan werd het weiland in geslingerd en was op slag dood. Ymie de Vries is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij vannacht aan haar verwondingen. Trienke de Haan ligt in coma. Pieter de Vries (52) ligt ook in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar en mag binnenkort naar huis. De autobestuurder en een 24-jarige passagier uit Nunspeet zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Ambulances, brandweerauto's en de traumahelikopter rukten massaal uit om hulp te verlenen.

Derde dode na ongeval met fietsers in Epe

EPE/JUBBEGA - De 48-jarige Trienke de Haan uit Jubbega, die op 8 juli betrokken was bij een fietsongeluk op de Langeweg in Epe, is op maandag 18 augustus overleden. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Zij is het derde dodelijke slachtoffer van dit ongeval. Eerder overleden haar man Iere de Haan (60) en Ymie de Vries (47) uit Lippenhuizen, eveneens uit Friesland.
Het ongeval ontstond toen een 85-jarige autobestuurder uit Epe onwel werd en een groepje van vier fietsers aanreed.
De 48-jarige vrouw raakte na het ongeluk in coma. Ze is, na ziekenhuisopname, op een latere datum overgebracht naar een verpleeghuis in Wolvega, waar ze vorige week maandag overleed.
Het vierde slachtoffer, de 52-jarige Pieter de Vries uit Lippenhuizen, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Bron: de Stentor

Ook te zien in de Stentor van 09-07-08