Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

Genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2012

Fotograaf Pim Velthuizen uit Apeldoorn is dit jaar met een sportfoto genomineerd voor de Gelders Nieuwsfoto 2012.

BMX Supercross Papendal Arnhem

Het is de de foto met Laura Smulders in actie tijdens de BMX Supercross 2012 op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. De Gelderse kwalificeerde zich daar uiteindelijk voor de Olympische Spelen die een paar maanden later in Londen werden gehouden. Smulders behaalde daar de bronzen medaille.

Velthuizen is binnen een jaar voor een tweede keer genomineerd voor een prestigieuze prijs. Eind vorig jaar met 2 foto’s voor Kiek Deventer (beste persfoto van Deventer 2012). Het tekent meteen de veelzijdigheid van de 36-jarige Apeldoornse fotograaf. Velthuizen onderscheidt zich niet alleen door daar te zijn waar het nieuws zich afspeelt, maar maakt ook opvallende foto’s als het op sport en portretten aankomt.

Meer dan 45 fotografen hebben in totaal ruim 400 foto’s ingestuurd voor de Gelderland persfoto van het jaar. Vorig jaar waren dat 38 fotografen en 163 foto’s.
De vernieuwde opzet, om naast gepubliceerde eenlingen ook series in te sturen is enthousiast ontvangen door de fotografen gezien de hoge deelname en het aantal inzendingen. De jury komt bijeen op donderdag 17 januari in Foto21 in Bredevoort. Ze bestaat uit een Gelderse fotograaf, een niet-Gelderse fotograaf en een redacteur. Dit jaar zijn dat Peter van Tuijl, Leo Erken, Erik van Gruijthuijsen en juryvoorzitter Jan Terlouw.

Persfotografen konden in totaal 5 foto’s insturen verdeeld over de categorieën Algemeen Nieuws, Human Interest, Sport, Kunst en Cultuur, Natuur en Portret. Naast deze 5 foto’s konden ze een serie tussen de 4 en 8 foto’s inleveren met een Gelders onderwerp. Een vakjury bepaalt welke foto het predicaat Gelders Nieuwsfoto van het jaar 2012 krijgt en welke de beste journalistieke serie is van 2012.

De komende weken verschijnen de foto’s in De Gelderlander en De Stentor.

Via websites van De Gelderlander en De Stentor kan er door publiek gestemd worden. De foto’s zijn vanaf 2 februari te zien in het Provinciehuis in Arnhem, Coda museum in Apeldoorn en bij Foto21 in Bredevoort. Ook hier kan het publiek een stem uitbrengen. Op 7 maart komt de kinderjury bij elkaar. De keuze van de kinderen wordt de dag erna bekendgemaakt. Op 13 maart aanstaande is de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking in het Provinciehuis in Arnhem.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 20 jan 2013