Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

Epe beleeft zonnig Paasvoetbaltoernooi

26-4-2011
Publicatie: de Stentor

Geen wanklank was er te horen. Het weer was prachtig, er kon een recordaantal bezoekers worden genoteerd die genoten van voetbal van hoog niveau.

Kortom: een voetbaltoernooi om van te dromen. Dat was het 35e Marc Overmars Paastoernooi 2011 van de sv Epe.

Voor Viktor Damgaard (15) en Mads Tranberg (14) van FC Nordsjaelland uit Kopenhagen zit het Paastoernooi er op. Drie wedstrijden hebben ze gewonnen, twee verloren en twee gelijkgespeeld. Over een uur zitten ze op de tribune van Veld 1 voor de finale en dan terug naar Denemarken, met de bus. Over het toernooi zijn ze even enthousiast als de gastvrijheid van hun gastgezin. Ze hopen van harte volgend jaar weer van de partij te mogen zijn op het tweedaagse voetbaltoernooi in Epe.

Gastgezinnen waren van cruciaal belang om het meerdaags toernooi mogelijk te maken en de voetballers van veraf vrij onderdak te bieden. “Iets om nooit te vergeten,” vindt gastmoeder Yvonne Huiskamp die spelers van FC Honka uit Finland gastvrij onderdak bood en daarmee de droomwens van haar zoons Jelle (6), Wessel (11) en Toine (14) in vervulling bracht. Ze kijkt naar de wedstrijd (twee keer een kwartier) tussen AZ Alkmaar en FC Honka, en ziet hoe de Alkmaarders onder het Honka spel ten onder gaan. Desondanks is het een wedstrijd die niet te versmaden is. “Het gaat om het spelniveau,” vindt jeugdleider René van de Vosse van B1.

“Dat is, ondanks de hitte en de zware tegenstand, hoog. Toch zou het voor de Alkmaarders wel leuk zijn geweest om ook af en toe een puntje te halen.” Ter nadere toelichting voegt hij eraan toe: “Die Finnen voetballen bijna elke dag, onze teams maar twee keer per week.”

Vergenoegd wrijft voorzitter Peter Hagen van de Toernooicommissie zich in de handen nadat hij zijn bak frites heeft geledigd: “Ik ben heel tevreden, ook al komt sv Epe zelf niet zo goed uit de verf.”

Een paar blessures waren daar mede de oorzaak van en ook de zoon van de naamgever van het toernooi, Frenkie Overmars, moest voortijdig afhaken. Met waarschijnlijk een gebroken pols is hij door zijn vader naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

Het toernooi krijgt steeds meer bekendheid, hoopt Hagen: “Over een paar jaar zullen topspelers bij topclubs zich dit toernooi nog steeds herinneren. Alles loopt op rolletjes en het niveau is heel erg goed.”

Toch zullen de commissieleden na afloop met elkaar overleggen in welk opzicht het de volgende keer nog beter zou kunnen. Maar al voor de evaluatie is iedereen het over één ding eens: “Sportiviteit en mooi voetbal staan centraal.” In dat opzicht is de wens van naamgever Marc Overmars – mooi voetbal – volledig uitgekomen.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 26 apr 2011