Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

Bijna iedereen kan brandweer vrijwilliger worden

PVF-20131117_23-B.jpg

Een van de korpsen in EVA die dringend op zoek is naar nieuwe vrijwilligers is Voorst.

Dat het werk van de brandweer onvoorspelbaar is bleek weer eens tijdens het interview met drie vrijwilligers van korps Voorst. Amper vijf minuten na de start van het gesprek in de kazerne aan de Wilhelminaweg gaat de pieper: einde gesprek en hup snel naar beneden en in de brandweerkleding! Een paar minuten later zitten zes collega’s al in de tankautospuit, op weg naar de grote woningbrand aan de Emmerikseweg in Zutphen.

Dennis Hagen, Marco Hezeman en Klaas Vos zijn drie van die enthousiaste vrijwilligers. Juist de afwisseling (“je weet nooit wanneer de pieper gaat”) is hetgeen hen zo aanspreekt in het werk. Klaas – sinds 1986 in dienst – weet nog goed hoe hij bij de lokale brandweer is begonnen. “Een collega-postbode vroeg mij of de brandweer ook iets voor mij zou zijn. Eerlijk gezegd vond ik het tot dan vanzelfsprekend dat de brandweer op pad ging als de nood aan de man was maar dat ik zelf deel zou kunnen uit maken van het team, dat had ik tot dat moment niet gedacht. Die gedachte zie ik vaak ook bij andere mensen als ik hun vraag of de brandweer iets voor hun zou kunnen zijn.” Dennis is ongeveer op een soortgelijke manier met de brandweer in contact gekomen. “Klaas kwam altijd bij ons thuis de post brengen en hij dacht ‘die jongen kunnen we in het korps goed gebruiken’. Dat was in 2008. Na een paar oefenavonden mee te hebben gelopen heb ik definitief de keuze gemaakt. En het bevalt me nog steeds uitstekend!”

Marco is sinds januari 2010 korpslid. “Wat mij nog steeds aanspreekt is dat het brandweervak actief werk is, je zit in een noodsituatie en er moet snel gehandeld worden. Een andere reden om bij de brandweer te gaan was dat ik graag mens en dier wil helpen. Natuurlijk kunnen er heftige situaties ontstaan maar dan weet ik dat er een goed team achter mij staat. We kunnen echt op elkaar vertrouwen.”

Bron: VNOG

Voor meer informatie bezoek de website van brandweer Voorst. http://www.brandweervoorst.nl/


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 28 nov 2013