Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

9 februari 2014, Middel woningbrand (grip 1) Beekstraat Epe

PVF-20140209_9-B.jpg

Woning in de as bij brand in Epe

EPE – Een uitslaande brand heeft zondagochtend een dubbele woning aan de Beekstraat, hoek Glorialaan, in Epe volledig verwoest. Bij die brand zijn twee personen gewond geraakt en met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer werd om kwart over vijf gealarmeerd. Toen ze ter plaatse was sloegen de vlammen metershoog uit het dak en bleek dat de ouders hun zoon, die in het aangrenzende gedeelte woonde, inmiddels uit het huis hadden gered. Die zoon werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. In de loop van de ochtend werd zijn toestand omschreven als ‘stabiel’. Ook de vader kampte met ademhalingsproblemen en werd naar het ziekenhuis gebracht, zij het meer ter controle.

Het vuur werd bestreden door de brandweerkorpsen van Epe, Oene en Vaassen. Ook werd de hoogwerker uit Elburg ingeschakeld. Omstreeks kwart over zeven werd het sein ‘brand meester’ gegeven, maar toch laaide het vuur daarna weer op in de aangrenzende garage. De nabluswerkzaamheden duurden tot het eind van de ochtend.

Omdat er mogelijk asbest was vrijgekomen werden buurtbewoners in woningen in de richting van waar de rook ging opgedragen ramen en deuren te sluiten. De rook ging ook richting woonzorgcentrum De Boskamp. Daar werd de ventilatie stil gezet zodat er geen lucht van buiten meer zou worden aangezogen. Ook werd voor het Esso-station aan de Beekstraat langs een waterscherm geplaatst, zodat rook en eventuele asbestdeeltjes meteen zouden neerslaan. De brandweer verrichtte de gehele tijd metingen in het tehuis, maar toen bleek dat er geen asbest of koolmonoxide binnen was gekomen werd het woonzorgcentrum om vijf over negen – voor de bewoners aan hun ontbijt zouden beginnen – weer vrij gegeven.

In de loop van vandaag wordt nader onderzoek ingesteld waaruit moet blijken of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen of dat het gaat om materiaal dat daar op lijkt. Tot die tijd blijven alle wegen in de directe omgeving van het uitgebrande pand afgezet. Over de oorzaak van de brand tasten politie en brandweer nog in het duister.

Bron: de stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 09 feb 2014