Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

9 augustus 2013, Bermbranden spoor Apeldoorn-Deventer

PVF-20130809_54-B.jpg

Kilometers spoorberm geblust, treinverkeer weer op gang

APELDOORN/DEVENTER De brandweer heeft tussen Apeldoorn en Deventers kilometers spoorberm geblust die in brand stond doordat een goederentrein defect was en vonken afscheidde. De machinist had niets in de gaten en de trein is pas gestopt nadat mensen op station Deventer de vonkenregen zagen. De brandweer heeft met helicopterbeelden het spoor gecontroleerd en twee tankautospuiten rijden nu het spoor na.

De brandweer heeft met acht tankautospuiten de felle bermbrandjes geblust.

De eerste melding binnen het gebied van de brandweer Noord- en Oost Gelderland kwam vanaf het Jean Monnetpark in Apeldoorn. Vervolgens enkele minuten later de Govert Flinckstraat, en weer vier minuten later de overweg in de Holthoevensestraat in Teuge. Ook aan de Holthuizerstraat in Twello en de Ossenweerdstraat in Deventer zijn bermbranden gemeld. Onze fotograaf Pim Velthuizen zag in Teuge langs het spoor over honderden meters bermbrandjes.

De treinen reden tijdelijk niet. Bij de meldkamer zijn geen meldingen binnen gekomen van bermbranden in het bosgebied van de Veluwe. De trein gaf al een vonkenregen vanaf Stroe. Op het station van Deventer weten mensen te melden dat er om de veertig à vijftig meter felle brandjes zijn ontstaan langs het spoor. De trein is pas na Deventer tot stilstand gekomen. Op de verschillende stations stonden mensen te wachten omdat het treinverkeer stil lag.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 09 aug 2013