Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

8 mei 2011, Onbekende lucht (grip 1) Cavatinestraat Apeldoorn


Het gebruik van een onkruidbestrijdingsmiddel is op zondag 8 mei de vermoedelijke oorzaak geweest van meerdere meldingen over klachten aan ogen en luchtwegen in de wijk Anklaar in Apeldoorn. De afdeling milieu en de brandweer van Apeldoorn stellen een nader onderzoek in

De brandweer kreeg omstreeks 16.00 uur meerdere meldingen van bewoners uit de omgeving van de Cavatinestraat in Apeldoorn. Men klaagde over irritatie aan de luchtwegen en prikkelende ogen. Een buurtbewoner zou bij het bestrijden van onkruid in zijn tuin vermoedelijk het onkruidbestrijdingsmiddel onvoldoende hebben verdund. Het warme weer zorgde voor het effect dan buurtbewoners op straat en in de tuin hiervan hinder ondervonden

De gewaarschuwde hulpdiensten zetten de omgeving af en buurtbewoners werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. De bewuste bewoner werd niet thuis aangetroffen en de brandweer heeft om verdere gezondheidsklachten te voorkomen de gebruikte stof met water verdund. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Medewerkers van de afdeling milieu van de gemeente en de brandweer zullen de komende week een nader onderzoek instellen.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 08 mei 2011