Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

7 januari 2016, Grote woningbrand Wiepkingstraat Apeldoorn

PVF-20160107_167-B.jpg

Brand verwoest rijtjeshuis in Apeldoorn

APELDOORN – De vlammen sloegen afgelopen nacht meer dan anderhalf uur lang uit een rijtjeswoning aan de Apeldoornse Wiepkingstraat. Het huis brandde volledig uit.

De twee mannen die in het huis sliepen toen de brand uitbrak, een vader en zijn zoon, konden bijtijds naar buiten komen. Ze werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De vader raakte gewond aan zijn voet. Mogelijk werd dit veroorzaakt doordat hij in glasscherven was gestapt, aldus de brandweer.

Op de begane grond was er bij de voordeur een brand in de meterkast (gas). Op de eerste en tweede etage waren ook branden en er was een doorslag naar het dak. Iets wat eigenlijk zelden voorkomt bij dit soort relatief nieuwe betonnen woningen. De oorzaak daarvan is nog niet duidelijk. De brandweer had moeite om op de tweede etage te bereiken omdat de trap door de brand verwoest was. De brandweer heeft groot materieel ingezet: drie bluswagens, één hoogwerker en één waterwagen.

Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland laat via Twitter weten dat er drie woningen zijn ontruimd en dat Liander de gastoevoer heeft afgesloten.

Bron: de Stentor

 


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 07 jan 2016