Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

6 maart 2012, ME onderzoekt moordplek Twello opnieuw

ME onderzoekt moordplek Twello opnieuw

TWELLO – De ME houdt dinsdag opnieuw een onderzoek op en rond de plek in Twello waar Frans Harks vorig jaar november werd vermoord. In een groot gebied rond het Zwarte Pad wordt gezocht naar ‘bewijsmateriaal’.

Waarnaar precies wordt gezocht wil de politie niet zeggen. In een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht werd gemeld dat de politie onder meer op zoek is naar een rood petje en een mes. De nieuwe zoektocht begon dinsdagmorgen om 9.15 uur. Een ME-peleton van twintig mensen werd ingezet. Het zoekgebied is dit keer veel groter dan bij een eerdere vergelijkbare operatie. Het strekt zich uit van het Zwarte Pad tot aan de IJssel bij Deventer.

Harks werd tussen maandagavond 21 november en dinsdagochtend 22 november om het leven gebracht. Hij fietste op de laatste dag van zijn leven meerdere keren op en neer tussen Twello en Deventer. De 52-jarige Twellonaar zou rond 20.00 uur ’s avonds in het Twellose opvanghuis Aanzien – waar hij woonde – tien euro hebben geleend van zijn huisgenoot, om daarop weer naar Deventer te fietsen.

De politie hield in verband met deze zaak eerder een 24-jarige mede-bewoner van Aanzien aan als verdachte. Begin december moest deze weer worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 06 mrt 2012