Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

31 maart 2018, Militair gewond bij parachutesprong Zandenallee Teuge

Militair gewond bij parachutesprong in Teuge

Een militair is vanmiddag gewond geraakt doordat hij hard ten val kwam bij een parachutesprong in Teuge. De man kwam verkeerd neer in een weiland langs de Zandenallee.

Het ongeluk gebeurde op het moment dat een groep militairen oefensprongen maakte boven Teuge, vertelt woordvoerder Ed Kraszewski van de politieafdeling luchtvaart. ,,Het ging om een groep die al vaker had gesprongen, maar het waren nog geen ervaren rotten.”

Een van de militairen kwam bij zijn landing verkeerd terecht. Zijn parachute was gewoon open, maar hij schatte de situatie verkeerd in. De man kwam ten val en stuiterde vervolgens over een slootje het weiland in.

Heup uit de kom
,,Door de klap raakte zijn heup uit de kom”, vertelt Kraszewski. ,,Verder liep hij wat kneuzingen op aan zijn benen.” Het slachtoffer werd uiteindelijk per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Dat had echter weinig met de ernst van zijn verwondingen te maken. ,,De ambulance kwam vast te zitten in de modder, dus dat werkte niet.”

Paniek
Overigens was de ongelukkige militair volgens Kraszewski niet hetgeen dat de meeste paniek veroorzaakte rondom Teuge. Er was namelijk nóg een militair die problemen had bij zijn sprong. Bij hem ging de hoofdparachute niet open, waardoor hij gebruik moest maken van zijn noodparachute. ,,Er kwam dus ineens een hoofdparachute naar beneden waar niemand aan zat. Dat zorgde voor wat bezorgde telefoontjes uit de omgeving.”

Bron: De Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 31 mrt 2018