Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

30 juli 2012, Woningbrand (zeer groot) Hoofdstraat Apeldoorn

Grote brand in de binnenstad

APELDOORN – In het pand van Hair Design in de Hoofdstraat in Apeldoorn heeft maandagmiddag een flinke uitslaande brand gewoed.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Aanvankelijk was sprake van een middelbrand, maar de brandweer schaalde de situatie al snel op naar zeer grote brand. Het pand bevindt zich tegenover boekenzaak De Slegte in de noordelijke Hoofdstraat. Het gedeelte van de straat tussen Caterplein en Paslaan is voor het publiek afgesloten. De brandweer probeert te voorkomen dat de historische jugenstil-panden iets verderop ook vlam vatten.

De brand brak rond een uur vanmiddag uit. Op het moment dat de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit de ramen op de tweede verdieping en kwam er rook uit de eerste verdieping. De verdiepingen zijn niet bewoond. Er zijn geen gewonden gevallen.

Kortsluiting oorzaak grote brand Hoofdstraat

APELDOORN – Kortsluiting in de meterkast van kappers Hair Design is de oorzaak van de grote brand jl. maandagmiddag in de Hoofdstraat. Het pand met de kamers erboven brandde uit, winkels ernaast liepen ook grote schade op. De oorzaak van de brand is woensdagmiddag duidelijk geworden na uitvoerig onderzoek.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 02 aug 2012