Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

3 januari 2016, Middel brand De Cantharel Van Golsteinlaan Ugchelen

PVF-20160103_66-B-B.jpg

Brand in kelder hotel Cantharel Apeldoorn: geen gewonden, wel rookschade

APELDOORN – Hotel De Cantharel, nabij Ugchelen, is in de nacht van zaterdag op zondag volledig ontruimd vanwege een brand in de kelder. Bij de brand vielen geen gewonden, ook niet onder de 168 gasten.

De brand in het Van der Valkhotel brak rond half twee ‘s nachts uit in het hoofdgebouw. Omdat het brandalarm in de bijgebouwen (met de hotelkamers) niet afging, werden alle gasten gealarmeerd door de politie en verzocht hun kamers te verlaten.

Terwijl de brandweer op zoek ging naar de brandhaard verbleven de gasten eerst op straat en kort daarna in de hal van één van de bijgebouwen. Om tien voor drie werden de gasten opgevangen in een congreszaal en toegesproken door de brandweer en de hoteleigenaar. In de zaal kon een groot deel van de 168 gasten opwarmen, bijkomen van de schrik en wat drinken.

Oorzaak
Wat de oorzaak van de brand is, was ‘s nachts nog niet bekend. Veel brandschade was er volgens een woordvoerder niet, wel rookschade. Omdat het hotel niet vol zat, waren er waarschijnlijk genoeg vrije kamers om gasten te verplaatsen als hun kamer door rookschade niet meer leefbaar was.

De gasten konden om vier weer één voor één terug naar hun kamers.

Veel rook
De brand brak uit in een meterkast en was snel onder controle. Het wegblazen van de rook bleek echter nog een hele opgave te zijn. ,,Er zijn wat kleine gangetjes, het is lastig om het daar weer uit te krijgen’’, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio. De brandweer liet onder meer grote ventilatoren aanrukken, om het gebouw weer rookvrij te krijgen.

Bron: de Stentor

 


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 03 jan 2016