Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

3 februari 2012, Apeldoorn test nieuwe strooimethodes op fietspaden

Test strooien op fietspaden

APELDOORN – Sneeuw en vorst. De gemeente Apeldoorn kan eindelijk testen wat de beste manier is om gladheid te bestrijden op fietspaden.

Ze doet dat samen met het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte (CROW). De verschillende manieren van gladheidbestrijding worden uitgeprobeerd op fietspadgedeelten langs de Anklaarseweg en Laan van Zevenhuizen. Op de asfalt- en tegelfietspaden binnen proefvakken worden verschillende strooimiddelen gebruikt (zout en pekelwater). Bij sneeuwval worden zowel de gebruikelijke sneeuwschuiven als de onlangs door de gemeente aangeschafte borstels ingezet. De effecten van de verschillende manieren van bestrijden worden nauwkeurig gemeten en vastgelegd.Voorbijgangers worden met waarschuwingsborden geattendeerd op de proefvakken, zo laat een woordvoerder weten.

Aanbevelingen

Het is de bedoeling dat de proef duidelijk maakt wat de meest effectieve manier is voor de bestrijding van gladheid op fietspaden. Als dit lukt zal CROW hier een landelijke aanbeveling voor doen.

Wanneer strooien?

De gemeente strooit op basis van gladheidverwachting, dus nog voordat het daadwerkelijk glad is. Benieuwd wanneer de strooiploegen uitrukken? Volg dan de gemeente via Twitter @gem_apeldoorn.

Bron: Apeldoorns Stadsblad


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 03 feb 2012