Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

3 april 2017, Grote calamiteiten oefening tankstation A1 Lucasgat Kootwijk

Grote inzet hulpdiensten bij oefening op tankstation A1

Twee jaar geleden woedde er een zeer grote brand bij het tankstation Lucasgat aan de A1 tussen Kootwijk en Apeldoorn. Een auto reed toen met hoge snelheid op het Shell tankstation in. Vandaag vindt er een grote oefening plaats bij het tankstation, waarbij deze situatie wordt nagespeeld.

Bij de oefening zijn behalve de brandweer ook de politie, ambulancedienst, Rijkswaterstaat en Shell betrokken.

In het voorbereide scenario van de oefening verloor een automobilist de macht over het stuur en reed op een LPG-installatie in. Hierbij werd een afsluiter geraakt, brak er brand uit en raakten mensen gewond. De verschillende hulpdiensten moesten samenwerken om het incident te klaren.

Aanslag

Twee jaar geleden dacht man aanvankelijk aan een aanslag. “Dat element is uit de oefening gehaald en in plaats daarvan is er vanavond sprake van een voertuig met beknelling. Voor de rest is de uitvoering hetzelfde,” constateert Officier van Dienst Martin van de Hoek van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Om de oefening met de werkelijke toedracht van twee jaar geleden te kunnen vergelijken is hij als één van de drie Officieren van Dienst getuige van de oefening. Van de Hoek: “ideaal om samen te kunnen oefenen in een zo realistisch mogelijk scenario maar ik zou er liever actief bij betrokken zijn. Dit is zo uitdagend.”

Bron: Pim Velthuizen – de Stentor

Tag: brand, ongeval, verkeersongeval, oefening, tankstation, Lucasgat, Kootwijk, 3-4-2017,


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 03 apr 2017