Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

28 september 2016, Zeer grote woningbrand Van Golsteinlaan Ugchelen

PVF-20160928_257-B-B.jpg

Woning in Ugchelen door brand verwoest

APELDOORN – Een felle uitslaande brand heeft aan het begin van de avond een vrijstaande rietgedekte woning aan de Golsteinlaan 14 in Ugchelen compleet in de as gelegd. De bewoners en een hond waren tijdig buiten en zijn ongedeerd.

De brandweer zette vier blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. Er was sprake van veel rookontwikkeling. De rook bereikte ook de snelweg A1, maar het verkeer kon wel door blijven rijden. De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland adviseert omwonenden bij overlast ramen, deuren en ventilatie te sluiten en zoveel mogelijk uit de rook te blijven.

De brandweer heeft op een gegeven moment de woning gecontroleerd laten uitbranden, omdat deze niet meer te redden was. Bomen rondom de woning werden natgehouden om te voorkomen dat het vuur zich zou verspreiden door de bosrijke omgeving.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand is aan de achterzijde van de woning ontstaan. Het rookalarm ging af, maar toen was het vuur al van een dusdanige omvang dat de twee bewoners met hun hond het huis uit moesten vluchten.

De Otterloseweg loopt vlak langs de woning. Verkeer op deze drukke weg moest ter hoogte van de woning wel vaart minderen omdat de brandweer deels met het materieel op de weg stond. Maar het verkeer kon er nog wel gewoon langs.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 01 okt 2016