Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

28 maart 2013, Zeer grote brand (grip 1) Thermen Bussloo

PVF-20130328_4-B.jpg

Grote brand Thermen Bussloo

BUSSLOO – In het hotel van Thermen Bussloo (gem. Voorst) heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. De brand woedde op het dak van het splinternieuwe gebouw. De rookontwikkeling was enorm. De rookwolk was van de nabijgelegen snelweg A1 goed te zien. Rond half vijf werd het sein brand meester gegeven.Het hotel is tot nader orde gesloten. De sauna is vanaf vrijdagmorgen gewoon weer in bedrijf.

De brand werd donderdagmiddag even voor drie uur gemeld. Er zijn eerder op de dag werkzaamheden op het dak van het hotel uitgevoerd. De brandweer onderzoekt of er een verband is tussen de werkzaamheden en het ontstaan van de brand. Direct na de uitbraak hebben vijf bhv’ers van het hotel geprobeerd de brand te blussen. Zij hebben hierbij rook ingeademd. Mogelijk moeten zijn naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. In het hotel waren enkele tientallen gasten aanwezig toen de brand uitbrak. Het hotel en het saunacomplex zijn ontruimd. De sauna is ontruimd vanwege de rookontwikkeling, niet vanwege brandgevaar. De brandweer is aanwezig met vier tankautospuiten en twee hoogwerkers. Vanwege een tekort aan druk op de brandkranen,werd water uit de nabijgelegen recreatieplas gepompt, waarvoor kilometers aan slangen nodig waren
Hotelgasten zijn net na de brand tijdelijk opgevangen in het horecadeel van het saunacomplex. De ontruiming is verder relatief rustig verlopen. Burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst is poolshoogte komen nemen.

Het vuur woedde in de rechtervleugel van het hotel. De schade aan het dak lijkt groot. Volgens sommige berichten stonden er mensen op het dak toen de brandweer arriveerde. Inmiddels is duidelijk dat er geen gewonden zijn gevallen.

De brandweer heeft kort na de eerste melding opgeschaald¬†naar zeer grote brand. Brandweerkorpsen uit Apeldoorn, Deventer, Voorst en Zutphen zijn ter plaatse gegaan. Het is de tweede brand bij Thermen Bussloo in korte tijd. Op 1 november 2012 ging een bijgebouw – waarin sauna’s zijn gevestigd – in vlammen op. Het hotel, waar nu brand woedt werd pas op 27 september van het vorige jaar geopend door zwemkampioene¬†Ranomi Kromowidjojo

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 28 mrt 2013