Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

28 januari 2017, Grote woningbrand Oude Rijksstraatweg Twello

Omstreden ‘Vluchtelingenvilla’ Twello brandt af

TWELLO – In de leegstaande ‘vluchtelingenvilla’ aan de Oude Rijksstraatweg in Twello woedde¬†in de nacht van vrijdag op zaterdag¬†een grote brand.

Het gaat om een pand dat door de gemeente aangekocht is om statushouders te huisvesten. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig. Volgens de brandweer moet het pand als verloren worden beschouwd. Rond vijf uur ’s ochtends werd het sein brandmeester gegeven. De verwachting is dat de brandweer nog tot in de vroege ochtenduren bezig is met nablussen. Of er sprake is van brandstichting is nog onbekend.

De gemeente was van plan om maximaal 14 vluchtelingen met een verblijfsstatus tien jaar lang in de jarendertigvilla te laten wonen. Hiervoor zou de villa verbouwd moeten worden voor een bedrag van rond de vier ton. De verbouwing was nog niet gestart ten tijde van de brand. De aankoop van het pand kostte de gemeente Voorst ook ongeveer 400.000 euro.

Bron: de Stentor

Tag: brand, brandweer, woning, woningbrand, grote brand, Oude Rijksstraatweg, Twello, 28-1-2017,


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 28 jan 2017