Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

27 mei 2014, Vondst poederbrief Laan van Malkenschoten Apeldoorn

PVF-20140527_82-B.jpg

Poederbrief bij Centraal Beheer in Apeldoorn

APELDOORN – Bij het hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn is vanmorgen een poederbrief aangetroffen. Experts doen op dit moment onderzoek.

Volgens een politiewoordvoerder wordt de kwestie uiterst serieus genomen maar bestaan er vooralsnog geen aanwijzingen dat er sprake is van een aanslag of ernstige dreiging.​ De brief is vanmorgen ontdekt in de postkamer van het verzekeringsconcern. Die is gevestigd in een apart gebouw achterop het terrein. In de brief zit een poeder waarvan niet duidelijk is wat de samenstelling is. Daarop werd door medewerkers van de postafdeling alarm geslagen. Brandweer en politie rukten uit. De postkamer werd afgesloten en de klimaatregeling uitgeschakeld om te voorkomen dat er lucht uit de postkamer naar buiten gaat. De brief is inmiddels veiliggesteld door de politie en overgebracht naar een laboratorium.

Mogelijk zit er in de enveloppe ook een brief die duidelijkheid zou kunnen verschaffen over de bedoelingen van de afzender. Politiewoordvoerder Jan-Willem Bruins: ,,Of er een brief is, weten we nog niet. De enveloppe is in zijn geheel ingepakt en meegenomen. Pas in het laboratorium wordt de inhoud precies bestudeerd en geanalyseerd.”

Poederbrieven duiken zo nu en dan op. In 2001 voor het eerst. De angst bestaat dat via het poeder miltvuur wordt verspreid. Dat is een gevaarlijke infectieziekte. Het poeder zou op die manier als een vorm van biologische oorlogsvoering worden ingezet. 

De poederbrief die vanochtend bij het hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn werd bezorgd en voor de nodige consternatie zorgde, bleek poedersuiker te bevatten.

Dat is uit onderzoek van de politie gebleken. De postkamer van het bedrijf was tot circa 12 uur vanmiddag gesloten. Toen duidelijk was dat de inhoud van de brief gevaarloos was, is de postkamer weer opengesteld. Volgens woordvoerder Marco Simmers van Achmea bevatte de brief verder geen aanwijzigingen voor reden van toesturen.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 28 mei 2014