Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

27 mei 2012, Lekkage bij vulstation Ecofactorij Apeldoorn

APELDOORN – De brandweer heeft zondagavond een CO2-vulstation op bedrijventerrein de Ecofactorij in Apeldoorn stilgelegd, nadat er een grote hoeveelheid C02 was ontsnapt.

Inmiddels is de situatie onder controle. De betreffende installatie, op het terrein van Salland Olie, vult koelingen bij van vrachtwagens met bederfelijke waar. Rond 20.20 uur ontstond een lekkage in het vulstation, waardoor een grote witte wolk ontsnapte. De politie zette de omgeving af, terwijl brandweer en technici van Salland Olie op onderzoek uitgingen. De technici hebben uiteindelijk via een noodknop de installatie uitgeschakeld. Volgens de brandweer, die met drie wagens uitrukte, is er geen explosiegevaar geweest.

Het vermoeden bestaat dat de problemen door het zomerse weer zijn ontstaan, maar dat wordt nog nader onderzocht. Het onbemande vulstation is vorig jaar juni geopend, en was in elk geval op dat moment de enige in zijn soort in Nederland.

Bron: De Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 27 mei 2012