Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

27 maart 2011, 5e dag WK baanwielrennen Omnisport Apeldoorn

Mulder grijpt net naast wereldtitel

APELDOORN – Teun Mulder heeft zondagmiddag naast de wereldtitel op de kilometer tijdrit gegrepen. Het kanon uit Zuuk eindigde als tweede bij het onderdeel waarop hij zijn wereldtitel verdedigde. 

Mulder kwam als laatste aan de start. Tot 875 meter lag hij op wereldtitelkoers, maar in de laatste meters moest hij het toch afleggen tegen de Duitser Stefan Nimke: 1.00,793 tegenover 1.01,179. Vorig jaar werd Mulder in Kopenhagen wereldkampioen. Eerder pakte hij de titel op de tijdrit in 2008 (Manchester) en werd hij 2005 wereldkampioen op de keirin. Zaterdagmiddag boekte Mulder bij het WK al succes door een bronzen medaille te pakken op de keirin.

Bij het zien van de tijd van de voor hem gestarte Nimke wist de sprinter uit Zuuk dat titelprolongatie een lastig verhaal zou worden. ,,Nimke is een enorm sterke beer, die zeker op een iets minder snelle baan als deze goed uit de voeten kan. Ik rijd hier mijn tweede tijd ooit. Ik mag tevreden zijn met het zilver”, zei hij.
Zaterdag had hij al wat druk weggenomen door met brons op keirin Nederland de eerste medaille van het toernooi te bezorgen. Daarna pakte Marianne Vos het goud op scratch. ,,Ik was ambassadeur van dit toernooi, dat gaf best wat extra spanning. Ik ben superblij.’’

Hugo Haak verraste met een persoonlijk record: 1.02,897. De op een WK debuterende renner uit Vianen werd daarmee negende.

Bron: de Stentor

De foto’s van dit item kunt u bestellen. Zie daarvoor Webshop


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 30 mrt 2011