Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

27 juni 2013, Plofkraak geldautomaat Linie Apeldoorn

PVF-20130627_14-B.jpg

Geldautomaat Apeldoorn doelwit plofkraak

APELDOORN – Er is een onbekende hoeveelheid geld buit gemaakt.bij de plofkraak van een geldautomaat bij dierenspeciaalzaak Discus op winkelcentrum ’t Fort aan de Linie in Apeldoorn, afgelopen nacht rond 3.30 uur. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de omgeving nagezocht op achtergebeleven explosieven maar niets gevonden.

Getuigen hebben twee daders in donkere kleding en met bivakmutsen zien wegrijden op een scooter. Ze reden langs het spoor richting Deventer. Bij de bank werd een brandende auto gevonden, die gestolen bleek te zijn vanaf de Stille Tuin in Apeldoorn.  Behalve de brandende auto lieten de daders twee gasflessen achter bij de geldautomaat. Mede daarom werd de EOD ingeschakeld maar zij hebben niets verdachts meer gevonden.

Tips
De politie heeft ondertussen al enkele getuigen verhoord. Zij vraagt tips van mensen die op de Stille Tuin en rond het bankgebouw bijzonderheden hebben gezien die in verband met de plofkraak kunnen worden gebracht. Daarbij moet niet alleen aan vannacht worden gedacht, maar ook aan de voorgaande periode. Verder moet niet uitgesloten worden dat de scooters ergens zijn achtergelaten en dat de daders in een ander voertuig verder zijn gevlucht.

Tips zijn welkom via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Ramkraken

De afgelopen dagen zijn er ook plof- en ramkraken geweest op pinautomaten in Delft, Leeuwarden en Groningen. Het is nog niet bekend of er een verband tussen de aanvallen is.

Sinds het begin van het jaar zijn 53 mensen opgepakt voor de kraken. De politie verwacht nog meer arrestaties.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 27 jun 2013