Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

27 juli 2016, Zeer grote brand De Fonteyn Meervelderweg Uddel

PVF-20160727_75-B.jpg

Grote brand bij Fonteyn in Uddel: blussen duurt nog hele dag

UDDEL – Een enorme vuurzee woedt woensdagochtend in de Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel. De brandweer meldt dat het pand niet meer te redden valt en laat het gecontroleerd uitbranden. De brandweer verwacht nog de hele dag bezig te zijn met de bluswerkzaamheden.

Bij de brand komt veel rook vrij en de brandweer adviseert omwonenden van het tuincentrum de ramen en deuren gesloten te houden. Hoe schadelijk de rook is is nog niet bekend.

De N302, (de Meervelderweg) is ter hoogte van Fonteyn volledig afgesloten. Verkeer moet omrijden. Buslijn 104 rijdt vanwege de brand een andere route.

Veel mensen komen kijken naar de brand. De politie houdt mensen op veilige afstand.

Over de oorzaak van de brand kan de brandweer nog niets zeggen.

De brand ontstond rond 05:30 vanmorgen in 1 van de 3 hallen die pas sinds dit jaar in gebruik waren. Een kwartier later stond al een tweede hal in brand. De brand was daardoor zo groot dat de brandweer besloot dat het pand niet meer te redden viel. Er werd daarom voor gekozen het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

De Outdoor Living Mall bestaat uit 10 hallen die voor een groot deel uit glas bestaan.

In 2009 was er ook een brand in het tuincentrum in Uddel.

Bron: de Stentor

 

Update 8 mei 2017.

Na een grote verbouwing is de Fonteyn in Uddel weer volledig in bedrijf.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 01 sep 2016