Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

26 maart 2011, Middel woningbrand Ratelaar Apeldoorn

Hennepkwekerij zorgt voor uitslaande brand

APELDOORN – Een uitslaande brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de zolderetage van een woning aan de Ratelaar in Zevenhuizen zwaar beschadigd.

Twee naastgelegen woningen liepen schade op door rook en water. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Op de zolder ontdekte de politie de resten van een hennepplantage. Een bewoner werd aangehouden.

Buurtbewoners waren wakker geworden van de brand en alarmeerden om vijf voor half 1 zaterdagochtend de brandweer. De toegesnelde politie kon de bewoners van het getroffen pand naar buiten halen. Zaterdag verklaarde de politie de geblakerde resten van een hennekwekerij te hebben aangetroffen op de zolder.

Een van de buurmannen was wakker geworden van geknerp en kleine knalletjes. Op dat moment ontdekte hij rook in zijn woning. Toen hij op straat keek, zag hij in de weerspiegeling van autoruiten dat de vlammen al hoog uit het dak sloegen. Op het moment dat hij naar buiten kwam, zag hij dat de bewoners van het getroffen pand de lichten aandeden. Volgens buren gaat het om een rustige woonbuurt met jonge kinderen. Het getroffen pand ligt schuin tegenover een speelveld.

Een bewoonster van het pand wilde direct na het uitbreken van de brand niets zeggen op vragen over de brand. De brandweer was met drie wagens ter plekke, waaronder een hoogwerker en een wagen van de brandweerpost de Beemte in Apeldoorn-Noord. De brand werd ook uit het naastgelegen pand bestreden.

De politie laat weten dat de bewoner van het pand is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader verhoor. Door de brand is niet duidelijk uit hoeveel planten de hennepkwekerij bestond. Eerste onderzoek wees uit dat de stroom voor de hennepkwekerij illegaal werd afgetapt. De politie stelt een verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Bron: de StentorCopyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 26 mrt 2011