Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

26 januari 2014, Eredivisie voetbal Vitesse – NEC

PVF-20140126_1261-B.jpg

Vitesse niet langs NEC

In een derby waarin Dan Mori zijn eerste competitietreffer maakte en Bertrand Traore debuteerde, werden de punten gedeeld: 1-1. Mori kopte Vitesse in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft tikte Michael Higdon de gelijkmaker binnen. Zowel Kelvin Leerdam als Christian Atsu waren in blessuretijd nog dichtbij de winnende treffer.

Vitesse opende sterk in de Gelderse derby. Dreiging kwam vooral via de rechterflank. Een knap schot van Renato Ibarra ging maar net voorlangs. Vitesse had het beste van het spel, terwijl NEC slechts via een schot van Christoph Hemlein (naast) in de buurt van het Vitesse-doel kwam. Na een half uur spelen legde Atsu aan voor een corner. De kleine Ghanees trapte de bal panklaar op het hoofd van Dan Mori. De centrale verdediger knikte uiterst beheerst in de lange hoek: 1-0.

NEC liet wat meer van zich spreken na de treffer van Mori. Zowel Leerdam en Piet Velthuizen brachten redding op de doellijn.  Aan de andere kant had Ibarra een prachtige voorzet in petto. Hij legde de bal bij de tweede paal op de voet van Pröpper. De Arnhemse middenvelder schoot de bal in één keer uit de lucht, maar zijn dappere inzet ging naast het doel.

De tweede helft bracht zowaar nog meer spektakel met zich mee. Kansen waren er over en heer. Jan-Arie van der Heijden, bij afwezigheid van Guram Kashia de aanvoerder, gleed bijna een voorzet van Hemlein achter Velthuizen. Traore, net in het veld, legde de bal af op Patrick van Aanholt. De linksback krulde de bal over de kruising. In de 71ste minuut kwam NEC op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterflank kwam bij de tweede paal terecht, waar Higdon kon binnentikken: 1-1.

Vitesse probeerde met man en macht de overwinning naar zich toe te trekken. In de laatste deel van de wedstrijd was het Vitesse dat aanviel. De enorme vechtlust en het fanatieke Arnhemse publiek werd vanmiddag niet met de drie punten beloond. Al waren Leerdam en Atsu in de absolute slotfase nog dichtbij de bevrijdende treffer.

Volgende week speelt Vitesse een uitwedstrijd in Rotterdam. De wedstrijd tegen Feyenoord begint vrijdag 31 januari om 20.00 uur.

Bron: Vitesse


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 01 feb 2014