Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

26 januari 2013, Persoon door het ijs Kievitsveld Emst

PVF-20130126_104-B.jpg

Trio uit benarde positie gered op ijs Kievitsveld Emst

EMST – Op het Kievitsveld in Emst is zaterdagmiddag een schaatser door het ijs gezakt. Hij kon zich met hulp van twee anderen in veiligheid brengen op een schans die in de plas ligt. Omdat ze daar niet meer af durfden, werd de brandweer ingeschakeld.

De melding kwam omstreeks drie uur ’s middags binnen. De Vaassense brandweer was als eerste ter plekke, maar liet zich later assisteren door oppervlakteredders en duikers van de collega’s uit Heerde. Die brachten het trio met speciale borden naar de kant. Dat duurde al met al zo’n twintig minuten, waarna de drie in ambulances konden worden onderzocht. Hun toestand is onbekend.Officier van Dienst Jan Willem van Gortel waarschuwde ter plekke dat het ijs op Kievitsveld niet veilig is. Door de actie van de brandweer ontstonden bovendien meerdere wakken. Duikers stonden ook paraat om te hulp te schieten, maar dat bleek niet nodig.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 26 jan 2013