Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

26 april 2014, Middel woningbrand Vorstenhof Apeldoorn

PVF-20140426_59-B.jpg

Vrouw naar ziekenhuis, woning in brand

APELDOORN Door een heet geworden halogeenspot is in de vroege ochtend een appartement aan de Vorstenhof volledig uitgebrand. Omringende woningen in het gebouw liepen meer of minder ernstige rook- en waterschade op.

Een bewoner die de brand tussen vijf en half zes op de derde etage   had ontdekt, alarmeerde meteen zijn medebewoners. Het echtpaar dat het brandende appartement bewoont, was tijdens de brand niet thuis.De merendeels oudere bewoners van gebouw 1 van de Koning Lodewijkstaete waar de woning deel van uitmaakt, werden opgevangen in het naastgelegen woonzorgcentrum De Loohof.Persoonlijk letsel deed zich niet voor.In de loop van de dag kunnen de bewoners terugkeren naar hun woning. Gebouw 1 telt in totaal vijftien appartementen.De omstandigheden ronds de brand zijn ronduit bizar te noemen.De bewoners, een oudere man en zijn echtgenote, waren niet thuis omdat de vrouw enkele uren eerder met ernstige hartklachten met spoed naar een ziekenhuis in Arnhem was gebracht.De zoon van de ontdane bewoner, Sander van Rooijen: “En nu staat datzelfde ambulancepersoneel een paar uur later weer hier.”De ambulance werd voor alle zekerheid achter de hand gehouden.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 26 apr 2014