Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

25 september 2013, Multidisciplinaire oefening Caterplein Apeldoorn

PVF-20130925_290-B.jpg

Opstootjes, gewonden en brand, dat was waar het afgelopen woensdag allemaal om ging tijdens een grote multidisciplinaire oefening op het Caterplein, het uitgaansgebied in Apeldoorn. Aan de oefening deden mee de hulpdiensten en horecaondernemers uit de Apeldoornse binnenstad. De oefening was onderdeel van een zogenaamde Veiligheidsdag waarbij vertegenwoordigers van politie, brandweer, ambulancedienst en horecaondernemers tijdens onder andere workshops ervaringen uitwisselden.

De multi-oefening werd gehouden in het voormalige pand van café Manzo aan de Hoofdstraat 188. Doel van de oefening was het verbeteren van het toezicht en optreden van portiers, hulpverleners en horecaondernemers tijdens uitgaansavonden. Tijdens de oefening werd een situatie nagebootst waarbij er naar aanleiding van een incident paniek ontstond, en vervolgens ook brand in Manzo. Hulpdiensten werden door het toegestroomde publiek gehinderd. Doordat er meerdere meldingen binnenkomen bij de meldkamer besloot men op te schalen naar GRIP 1.
Het officiële evaluatiemoment moet nog komen maar woensdag bleek al wel dat de betrokken partijen het een realistische en nuttige oefening vonden.

Bron: VNOG


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 25 sep 2013