Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

25 oktober 2012, Plofkraak op geldautomaat Mercatorplein Apeldoorn

Plofkraak Mercatorplein

APELDOORN -De daders van de plofkraak van vanochtend aan het Mercatorplein zijn op de A50 aan de politie ontsnapt. Tijdens de achtervolging richting Zwolle liepen de snelheden zo hoog op dat de politie de achtervolging van de vluchtauto om veiligheidsredenen staakte.

De krakers hadden vanochtend om half vijf de geldautomaat bij de Rabobank op het winkelplein opgeblazen. Even daarvoor ramden ze de toegangsdeur naar de automaat. Ze gingen er vervolgens met hun – onbekende – buit in een donkergeklerude auto vandoor. Rond half 5 werd de toegangsdeur naar een geldautomaat aan het Mercatorplein geramd. De automaat is opgeblazen en de dieven gingen er met geld vandoor. Even later bleek dat de waarschijnlijke vluchtauto op de snelweg A50 reed.

Omwonenden van het Mercatorplein schrokken vanochtend om half vijf op van de luide knal waarmee de geldautomaat werd opgeblazen. Een buurtbewoner die op dat moment lag te slapen werd wakker van de knal. “Later hoorde ik een auto wegrijden en begreep ik dat ze bij de geldautomaat waren geweest. Jammer dat ik te laat was , grapt hij, “anders was ik er opafgegaan om ook wat geld mee te nemen. Je kon er wel een beetje op wachten. Ik zie er vaak wat rare gasten rondhangen. En die automaat is ook wel eens vaker geskimd.”

Een buurtbewoonster die eveneens wakker werd van de knal en vlakbij de automaat woont, durfde niet te gaan kijken. “Ik vond het eng. Ik weet dat het geluid vanuit de richting van de pinatuomaat kwam. Ik heb wel aan de andere kant even naar buiten gekeken.” Ook de achterdeur van het bescheiden pandje van de Rabobank was geforceerd.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 25 okt 2012