Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

24 september 2011, Wedstrijden brandweercluster EVA

                       

Zaterdag 24 september 2011 werd er aan de Vlijtseweg in Apeldoorn door 10 brandweerkorpsen voor de overwinning gestreden tijdens de brandweerwedstrijden van het cluster EVA.

Tijdens werkzaamheden op het bedrijventerrein aan de Vlijtseweg/Laan van Kerschoten, is door een ongelukkige samenloop van omstandigheden een medewerker van de firma Fluit bekneld geraaktonder een stelconplaat.De verreiker waarmee de stelconplaten werden verplaatst, is wegens een hydraulisch probleem niet meer te bedienen en de medewerker ligt met een arm onder de stelconplaat bekneld. De bedienaar van de verreiker loopt wat verdwaasd rond in de buurt van het ongeval..

..2 broers zijn op het zelfde bedrijventerrein bezig om hun crossauto te preparerenvoor de volgende autocross. De auto wordt afgetapt van vloeistoffen en beide heren zijn op het moment van het ongeval bezig met las- en snijwerkzaamheden (Acetyleen/Zuurstof set) aan de sloopauto.

Door het gegil van het slachtoffer worden ze geattendeerd dat er zich een ernstig ongeval heeft voorgedaan. Een van beide broers belt gelijk 112 en rent alvast naar de toegangspoort van het bedrijventerrein (Vlijtseweg/Laan van Kerschoten). De tweede broer probeert zo goed als mogelijk eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. In alle haast zijn de broers vergeten om de afsluiters van de snijbranderlans dicht te draaien. Hierdoor brandt de waakvlam nog van de snijbranderlans. Er lekt vloeistof uit een klein gat in een van de opvangbakken onder de sloopauto. De vloeistofplas wordt langzaam groter en bereikt op een bepaald moment de waakvlam van de snijbranderlans. De waakvlam zorgt uiteindelijk voor de ontbranding van de vloeistofbak/vloeistofplas die onder de sloopauto staat. Op het moment dat de brandweer net terplaatse is vliegt de sloopauto in brand. Deze aanstraling kan op termijn een direct gevaar vormen de brandweerploeg en de overige hulpdiensten die ter plaatse zijn. In de directe omgeving van de sloopauto staan ook nog meer brandbare vloeistoffen opgeslagen. Er bestaat een reële  kans dat deze brandbare vloeistoffen op termijn ook een gevaar gaan opleveren (uitbreiding).

De TS van de wedstrijdploeg krijgt in eerste instantie een melding van wateroverlast aan de Vlijtseweg 162. Tijdens het aanrijden naar dit incident worden ze door de broer (melder/informant) aan de poort tegengehouden. De broer verteld de bevelvoerder dat er zich een bedrijfsongeval heeft plaastgevonden op het bedrijventerrein. Het is de bedoeling dat de bevelvoerder dit feit meld aan de AC. De AC zal dan de opdracht aan de bevelvoerder geven om naar het betreffende bedrijfsongeval te gaan. Tevens geeft de AC aan dat er een andere TS wordt gealarmeerd voor het wateroverlastincident. Er is reeds een ambulance gealarmeerd. Overige diensten of personen zijn niet gealarmeerd.

Uitslag:

(klik op het korps voor de foto’s)

1e  Korps: Beekbergen   Beste korps, Beste Bevelvoerder

2e  Korps: Hoenderloo

3e  Korps: Loenen

4e  Korps: Beemte

5e  Korps: Centrum

6e  Korps: ASK

7e  Korps: Vaassen

8e  Korps: Uddel

9e  Korps: Klarenbeek

10e Korps: Ugchelen


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 25 sep 2011