Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

23 augustus 2020, Middel woningbrand Prunushof Vaassen

Brand maakt hoekwoning Vaassen onbewoonbaar, waterschade bij de buren

Bij een felle brand is zondagmiddag een hoekwoning aan de Prunushof in Vaassen verwoest. Daardoor ontstond beneden en boven grote schade. Het hoekhuis is onbewoonbaar. De woning van de naaste buren liep grote waterschade op.

De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker en was druk bezig om uitbreiding van de brand naar naastgelegen woningen te voorkomen. Inmiddels is dat gevaar geweken.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio heeft het hoekhuis beneden maar ook boven veel schade opgelopen. Het vuur begon in de achtertuin en sloeg over naar de hoekwoning, die zwaar beschadigd raakte en onbewoonbaar is. De bewoonster is in een ambulance nagekeken vanwege het inademen van rook, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Waterschade tussenwoning
De aanpalende tussenwoning vatte aan de buitenzijde ook vlam, maar dat kon snel geblust worden. Wel ontstond binnen veel waterschade. Nadat de grote vlammen waren bedwongen werden vanuit een hoogwerker en vanaf ladders dakpannen gelicht om de dakconstructie te kunnen blussen. Ook werd gezocht naar smeulend vuur in bijvoorbeeld spouwmuren.

De brand trok veel publiek maar dat hield zich keurig aan de aanwijzingen van de politie om op veilige afstand toe te kijken. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden om de rook te weren door ramen, deuren en ventilatie af te sluiten.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 23 aug 2020