Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

23 augustus 2012, OGS ivm asbest A1 L hp 78.5 Ugchelen

Snelweg A1 weer vrij

APELDOORN – De A1 bij Apeldoorn is weer vrijgegeven voor het verkeer. De lading bouwplaten die een vrachtwagen vanmiddag had verloren op de snelweg bevat geen asbest. Dat blijkt uit onderzoek. Rijkswaterstaat heeft daarop de weg na urenlange gedeeltelijke afsluiting weer vrijgegeven.

De vrachtwagen die de platen verloor heeft daarvan vermoedelijk niets gemerkt en is doorgereden. Daardoor was eenvoudig navraag doen of het materiaal asbest bevat niet mogelijk en werd groot alarm geslagen. De bouwplaten waren terecht gekomen op de oprit (bij de afslag Hoenderloo) van de A1 richting Amersfoort. De oprit werd afgesloten. Op de snelweg zelf werden de rechter rijstrook en vluchtstrook richting Amersfoort afgesloten. Er ontstonden enorme files. In totaal werden tientallen brandweerlieden ingezet. Die hielden het hele afgezette gebied – ongeveer 700 meter wegdek – nat om mogelijke verspreiding van losse asbestdeeltjes te voorkomen. Het duurde uren voordat duidelijk was dat de bouwplaten geen asbest bevatten. Een gespecialiseerd bedrijf onderzocht ter plekke in een mobiel laboratorium een monster van het materiaal en stelde vast dat het niet om asbest ging.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 23 aug 2012