Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

22 juli 2018, NK mountainbike elite vrouwen Apeldoorn 2018

Anne Terpstra haalt het goud weg bij NK MTB

Anne Terpstra is zondag in Apeldoorn Nederlands kampioene mountainbike geworden. De thuisrijdster leidde in de wedstrijd van begin tot eind en nam de titel over van Anne Tauber, die zich met een blessure had afgemeld.

Anna van der Breggen uit Zwolle werd tweede, Annemarie Worst uit Nunspeet derde. Sophie von Benswordt was tweede in de wedstrijd – hoewel ze met een minuut achterstand gestart was – en won de titel bij de beloften-vrouwen.

Terpstra: ,,Jammer dat Anne Tauber zich moest afmelden. Zelf kampte ik in het begin van het jaar met een vervelende enkelblessure. We hadden zeker meer strijd gehad. Als ze wel gestart was, dan had ik rekening gehouden met een sprintscenario. Zo was het niet, ik kon de wedstrijd gecontroleerd rijden, wilde me niet teveel forceren, want de omstandigheden waren ook door de warmte zwaar. Het is voor mij heel speciaal om hier te winnen in Apeldoorn. Ik ga met een lekker gevoel richting het EK in Glasgow en de rest van het seizoen.”

Ander niveau

Van der Breggen werd tweede. ,,Waar was je nou?”, zei ze tegen Terpstra na afloop. ,,Ik heb je niet meer gezien na de start.” De Zwolse was met het zilver dik tevreden. ,,Terpstra is van een ander niveau, dat is een echte specialiste, ik moet het hier vooral van mijn power hebben. Op de technische stukken had ik het lastig, maar op de langere rechte stukken kon ik weer afstand nemen. Dit was echt het hoogst haalbare.”

Bron: Roy Schriemer / De Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 23 jul 2018