Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

22 juli 2018, NK mountainbike elite heren Apeldoorn 2018

Van der Poel voltooit unieke hattrick op NK mountainbiken

Mathieu van der Poel is na zijn Nederlandse titel op de weg en in het veldrijden ook Nederlands kampioen op de mountainbike. De 23-jarige Van der Poel toonde in Apeldoorn andermaal zijn klasse en won met overmacht de Nederlandse MTB-titel. Hans Becking was de ‘best of the rest’ en Michiel van der Heijden moest genoegen nemen met brons.

In de derde ronde liet Van der Poel de concurrentie achter zich en reed solo naar zijn derde Nederlandse titel dit jaar. In januari won Van der Poel in Surhuisterveen het NK veldrijden. Begin deze maand was hij in Hoogerheide ook op de weg de sterkste. Nooit eerder was er een

Nederlandse beroepsrenner die op de drie disciplines in een jaar het nationale kampioenschap pakte.

,,Het is bijzonder om drie titels te winnen in een jaar”, zei Van der Poel na afloop van de race in Apeldoorn. ,,Dit is ook nog een speciale titel. Het is mijn eerste MTB-trui, dat heeft altijd iets moois.”

De Nederlandse trilogie kan ook een Europese trilogie worden. Bij het veldrijden werd Van der Poel dit jaar al Europees kampioen. De Nederlandse alleskunner doet ook mee aan het Europees kampioenschap mountainbike, 7 augustus in Glasgow. In diezelfde stad staat 12 augustus het EK op de weg op het programma, met Van der Poel op de deelnemerslijst.

Van der Poel: ,,Als het aan mij ligt blijf ik de drie disciplines de komende jaren met elkaar combineren. Ze hebben alle hun charme.”

Bron: De Stentor

 


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 23 jul 2018