Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

22 december 2011, Middel woningbrand Maasstraat Apeldoorn

APELDOORN – In de Maasstraat heeft vannacht rond 2 uur een buurtbewoner zijn hoogbejaarde buurvrouw van bijna 87 uit een brandend huis gered. Mevrouw Westerveld is in het ziekenhuis opgenomen, maar maakt het goed.

De brandweer had de uitslaande brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de slaapkamer van de vrouw volledig uitbrandde. Zonder de hulp van buurman Wim Jonker was de bewoonster hoogst waarschijnlijk om het leven gekomen.

Bij nacht en ontij, rond de klok van twee uur, hoorde de 64-jarige Apeldoorner glasgerinkel. ,,Ik dacht aan een inbraak, maar zag al snel dat het huis van overbuurvrouw in brand stond. Sommigen buren waren al op de been en spoedden zich naar de voorkant van het huis. Ik ben achterom gegaan en hoorde wat gebrabbel. Het was duidelijk een menselijke stem. Ik heb me geen moment bedacht en liep naar de deur van de bijkeuken. Die bleek open te zijn. Hoe, dat weet ik niet, maar ik stond ineens tussen rook en vuur. Ik kon geen hand voor ogen zien. Het geroep was ver weg en ben op de tast verder het huis ingegaan, naar de keuken. Daar werd het stemgeluid sterker. Ik hoorde iets van au, au, au en greep op goed geluk om me heen. En ja hoor, ik had een arm beet. Ik zag dat het de buurvrouw was. Ze had haar badjas aan. Gek genoeg vatten noch mijn jas noch haar badjas vlam terwijl we toch midden in de vlammen stonden. Dat is ons geluk geweest denk ik. Ik trok haar snel uit de woning. Eenmaal buiten zag ik dat haar gezicht pikzwart was.”

Het feit dat hij een mensenleven heeft gered neemt hij voor kennisgeving aan. ,,Ik heb niet aan gevaar gedacht. Daar sta je later pas bij stil. Ik vind dat voor mezelf ook niet zo belangrijk. Waar het mij om gaat is dat mijn overbuurvrouw er zo goed mogelijk van af is gekomen.”

Volgens een goede bekende van het bejaarde slachtoffer maakt mevrouw Westerveld het naar omstandigheden goed. Ze is opgenomen in Gelreziekenhuis in Apeldoorn.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 22 dec 2011