Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

21 september 2013, 112 wensdag bij brandweer Sittard

PVF-20130921_277-B.jpg

Jonge zussen bezorgen met brandweer Sittard ernstig zieke kinderen een onvergetelijke dag

SITTARD – Vandaag heeft de brandweer in Sittard alles uit de kast gehaald om ernstig zieke kinderen uit de omgeving een hele bijzondere dag te bezorgen. De kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 hadden een grote wens: van dichtbij meemaken wat de 112 hulpdiensten zoal doen. De wensdag werd georganiseerd door Emma (9) en Sofie (10) – initiatiefneemsters van de Stichting Achterstevoren – en hun toverteam, in samenwerking met Richard Nusser van de Veiligheids Regio Zuid Limburg.

Spectaculaire acties

De kinderen, allen ernstig ziek, werden met hun familie ’s morgens op de nieuwe brandweerkazerne in Sittard hartelijk ontvangen met Limburgse Vlaai. Na een korte uitleg van Bevelvoerder Repressie Richard Nusser van de Brandweer Zuid Limburg kregen de kinderen een rondleiding in de nieuwe kazerne. Daarna mocht iedereen een kijkje nemen in brandweerwagens en een politiebus. Kinderen zonder hoogtevrees mochten in de hoogwerker van de brandweer plaatsnemen voor een kijkje van grote hoogte. Ook mocht iedereen oefenen met het blussen. Uiteraard werd er ook een rit gemaakt met de diverse
brandweerwagens.

Bevelvoerder Nusser “Heel mooi om bij te mogen dragen aan een glimlach en een bijzonder moment voor deze kinderen die het zo verdienen”. “Wat een geweldige ochtend was dit zeg! zo mooi om te zien hoe de kinderen en hun ouders zichtbaar genieten” Aldus Desiree, de moeder van Sofie en Emma. “Vooral de hoogwerker was vet!”, vult Sofie aan. “dit vergeten we allemaal nooit meer”.
Stichting Achterstevoren
Achter Emma en Sofie staat een team van professionele regelaars en medici
die zich vrijwillig inzetten om wensen uit te laten komen van deze ernstig zieke kinderen. Emma en Sofie spelen een grote rol en voeren bijna alle wensen zelf uit. Juist dat brengt vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen. De Stichting Achterstevoren werkt alleen met vrijwilligers zodat al het geld dat binnenkomt besteed wordt aan de zieke kinderen. Meer weten over Stichting Achterstevoren, kijk dan op www.stichtingachterstevoren.nl


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 21 sep 2013