Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

21 april 2012, Dodelijk verkeersongeval Hoofdweg Ederveen

Verkeersongeval eist 2 levens

EDERVEEN – Zaterdag avond rond 21.50 uur heeft zich een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de Hoofdweg in Ederveen. Bij dit ongeval kwamen twee voertuigen (een auto en een tractor) met elkaar in botsing. Hierbij zijn 2 mannen (1 ter plaatse en later in het ziekenhuis de andere) van beide 21 jaar afkomstig uit Ede om het leven gekomen. De 2 andere mannen van 20 jaar uit Ederveen en 22 jaar uit Ede liggen nog met ernstige verwondingen in diverse ziekenhuizen.

De vier mannen in de auto raakten ernstig bekneld. Hulpverleningsdiensten kwamen snel ter plaatse, waaronder zelfs 3 traumahelicopters uit Amsterdam, Volkel en Groningen.

De 25-jarige bestuurder van de tractor uit Ederveen die voor verhoor was meegenomen naar het politiebureau, is heengezonden. De man werd gehoord over zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval.

Onderwerp van onderzoek was onder meer de vraag of er alcohol in het spel is. Daarvan is niets gebleken.

Verkeerstechnisch onderzoek wijst verder uit dat het voertuig met de vier inzittenden onvoldoende rechts heeft gehouden en met hoge snelheid frontaal botste op de tractor. De snelheid kan echter niet worden vastgesteld; ook is niet bekend waarom men onvoldoende rechts hield.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 22 apr 2012