Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

20 maart 2011, Training WK baanwielrennen Omnisport Apeldoorn

Georganiseerde chaos in Omnisport

APELDOORN – Het mag los. Hier en daar moeten nog wat puntjes op de welbekende i worden gezet in Omnisport, maar bijna niets staat het WK baanwielrennen nog in de weg. Dinsdagavond is de opening, een dag later begint het toernooi.

Wie Omnisport binnenkomt herkent direct de echte wielerarena: geen leeg middenterrein, maar juist een ruimte waarvan elke vierkante centimeter optimaal wordt benut. Of het nu voor de vele teamboxen is, de tijdwaarneming, het podium of de lange rijen tafels voor alle journalisten: het is er propvol.

De 41 landen werken in die georganiseerde chaos dezer dagen hun laatste trainingen voor het WK af. Elke dag zijn er drie of vier blokken, waarin alle landen één keer mogen trainen. Donderdag of vrijdag waren die trainingen gratis toegankelijk voor het publiek, in het weekeinde werd er rustig getraind, met gesloten deuren.

Dinsdagavond wordt het WK officieel geopend, met Eddy Merckx en Sven Kramer als eregasten en een optreden van Jeroen van der Boom. Een dag later barst de strijd om de vele gouden medailles los. na vijf dagen top-baanwielrennen wordt het WK zondagavond om 18.00 uur officieel afgesloten.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 20 mrt 2011