Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

20 augustus 2011, Eredivisie voetbal Vitesse – FC Utrecht

Na de klinkende zege op VVV-Venlo vorige week heeft Vitesse ook in haar derde competitieduel de volle winst gepakt. De Geel-zwarten versloegen FC Utrecht in eigen huis met 2-1. Wilfried Bony was de gevierde man met twee treffers. Het tweede doelpunt viel valk voor tijd.

Vitesse startte met dezelfde elf als tegen VV-Venlo. Ook nu was het begin veelbelovend. Alexander Büttner naderde na vijf minuten het strafschopgebied en werd onderuit gehaald door Sarota. Scheidsrechter Makkelie floot voor een strafschop die van later overtuigend werd binnengeschoten door Wilfried Bony. De ploeg van John van den Brom, die in het begin vooral koos voor balbezit, had daarna moeite het spel te maken.

Ook de bezoekers wisten niet te overtuigen. Dat resulteerde in weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. Mulenga schoot één op een met Meerits naast en de poging van Pröpper uit de tweede lijn werd van richting veranderd en verdween ook naast het doel.  Nog voor het half uur kwam FC Utrecht langszij door een treffer van Mulenga. Hij was het meest alert na een vrije trap van Gerndt die op de kruising belandde. Kort voor rust had ‘Gio’ Chanturia nog een goede kans op de 2-1. Nadat hij zichzelf knap vrijspeelde in de zestien stuitte de Georgiër op doelman Rob van Dijk van FC Utrecht.

In de tweede helft kregen de 14.173 aanwezige bezoekers hetzelfde spelbeeld te zien. Vitesse had veruit de meeste balbezit, maar had moeite de kansen te creëren. FC Utrecht was een aantal keer gevaarlijk via de uitbraak. Na een uur spelen bracht John van den Brom de kersverse nieuweling Jan-Arie van der Heijden voor Jenner. Van der Heijden, die afgelopen donderdag gecontracteerd werd, maakte daarmee zijn officiële debuut voor de Arnhemmers. Van der Heijden ging spelen op de plek van Hofs die op zijn beurt verhuisde naar de linkerflank.

Net als in de eerste helft speelde de rechtsbuiten ‘Gio’ Chantuiria zich opnieuw goed vrij in de zestien. Deze keer vergat hij echter te schieten. Kort daarna volgde een schotkans voor Van der Heijden. Zijn bal belandde over het doel. Drie minuten voor tijd moesten de bezoekers met tien man verder. Nilsson ontving de rode kaart na een grove overtreding op Pröpper. Met nog één minuut officiële speeltijd leek de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel te eindigen toen de sterke Wilfried zich meldde in het strafschopgebied. Tussen twee verdedigers van FC Utrecht schermde hij een hoge bal van Pröpper af en tikte hem uiterst beheerst langs doelman Rob van Dijk. Het stadion ging uit zijn dak. Na drie duels heeft Vitesse zeven punten verzameld. Met de winst op FC Utrecht staat Vitesse ook na dit speelweekend in de top 4 van de Eredivisie.

Bron: Vitesse


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 20 aug 2011