Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

2 mei 2015, Dodelijk ongeval met verreiker Oostendorperstraatweg Oosterwolde

00015358A 1 dode en 10 gewonden waarvan 2 ernstig gewond bij een  ongeval met een verrijker aan de Oostendorperstraatweg in Oosterwolde

Ongeval Oosterwolde: 1 dode, 11 gewonden

OOSTERWOLDE – Bij het ongeval met een hoogwerker in Oosterwolde zijn elf mensen gewond geraakt, onder wie acht kinderen. Twee van hen verkeren in levensgevaar. Tien van de elf gewonden zijn naar ziekenhuizen in Zwolle en Harderwijk gebracht. Dat heeft de gemeente Oldebroek, waar Oosterwolde onder valt, zaterdagavond laten weten. Over het aantal gewonden was veel onduidelijkheid.

De gewonde kinderen variëren in leeftijd van vier tot tien jaar. Ze kwamen uit Oude Pekela, Dronten, Oldebroek, Kamperveen en Doornspijk. De gewonde volwassenen zijn een vrouw van 23 uit Oosterwolde en een man van 20 uit Doornspijk.

Het ongeval heeft een man van 48 uit Oosterwolde het leven gekost. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Hoogwerker

Het ongeluk gebeurde toen de hoogwerker tijdens een jaarlijks evenement met oldtimers en oude ambachten naar voren kantelde, terwijl een groep kinderen in het bakje zat. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht, onder meer door de politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De gemeente heeft een telefoonnummer ingesteld voor familie en inwoners met vragen.

De politie Gelderland vraagt mensen die foto’s of video’s hebben gemaakt van het ongeval, dat beeldmateriaal af te staan. Dat werpt mogelijk licht op de oorzaak van het ongeluk.

Vergunning

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn zei voor Radio 1 dat het jaarlijkse evenement meestal goed geregeld is. De organisatie had volgens hem, evenals voorgaande jaren, een vergunning voor het gebruik van een hoogwerker. „Ze weten meestal goed hoe het werkt. Er kunnen wel menselijke fouten zijn gemaakt, maar dat moet uitgezocht worden”, aldus burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek, waar Oosterwolde onder valt. Het is „een drama, wat voor Oosterwolde een enorme klap is”, aldus Hoogendoorn.

Voor het evenement was in 2014 een meerjarenvergunning verleend, waarbij jaarlijks wel een melding verplicht is. De melding was dit jaar te laat binnengekomen. Of dat gevolgen heeft, kon een woordvoerster van de gemeente nog niet zeggen.

Bron: De Telegraaf

 


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 03 mei 2015