Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

2 februari 2019, Tafeltennis mannen Smash tegen Taverzo

Smash’70 verspeelt eerste plaats in topduel

TAFELTENNIS In een drieënhalf uur durend gevecht lukte het de tafeltennissers van Smash’70 zaterdag niet om de koppositie in de eredivisie vast te houden. In Hattem was Taverzo uit Zoetermeer met 2-4 te sterk.

De wedstrijd begon nog goed voor Smash. De Zweedse kopman Viktor Brodd sloeg David McBeath van de tafel, en won zijn partij met 3-0. Daarna had Michel de Boer wel kansen tegen Jakub Folwarski, maar wist hij uiteindelijk in de vijfde en beslissende game niet bij te blijven. Ook Martijn de Vries kon het niet bolwerken tegen Padasak Tanviriyavechakul.

Na de pauze liet Brodd zien waarom hij de kopman van de ploeg uit Hattem is. Hij liet Folwarski kansloos en won zijn partij snel. De Vries en De Boer konden echter allebei niet meer dan een game van hun tegenstander afpakken. ,,Als Viktor zijn wedstrijden wint, moet Martijn of ik minstens een punt pakken”, baalde De Vries na afloop. ,,Maar zij komen niet voor niets met drie buitenlandse spelers, dit was duidelijk hun sterkste opstelling.” 

Door de 2-4 nederlaag wipt Taverzo net over Smash heen. Het verschil op de ranglijst is één punt. De nummers 1 tot en met 4 spelen aan het eind van het seizoen in de play-offs tegen elkaar om het kampioenschap. ,,Daar maken we nog alle kans op”, sprak coach Gerben Last hoopvol. ,,Taverzo is wel de favoriet, maar wij laten vandaag wel zien dat we er bij in de buurt zitten.”

Bron: Rik Kapitein – de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 02 feb 2019