Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

19 maart 2013, Multidisciplinaire oefening De Somp A50 Klarenbeek

PVF-20130319_139-B.jpg

Grote rampenoefening langs A50

Tot een file heeft het in dit geval niet geleid. Puur omdat de hulpdiensten van te voren wisten dat er een grote calamiteit zou zijn, werden de ‘fileschermen’ van te voren geplaatst. Daardoor reed het verkeer op de A50 door en konden de tientallen hulpverleners rustig hun gang gaan tijdens de potentieel explosieve situatie bij SHELL-pomp de Somp in de oksel van de A50/A1.

Een onwelgeworden vrachtwagenchauffeur, een benzine-afleverende tankwagen, een in paniek gebotste auto, explosiegevaar in de wijde omtrek. Reden genoeg voor een grootschalige alarmering van de hulpdiensten. Gelukkig in dit geval een oefening, samen met SHELL en La Place. De bedrijven sloten hun nering voor een aantal uur. Het mes sneed daarbij wel aan twee kanten. Ook de bedrijfshulpverleners lieten zich van hun beste kant zien. Rond negen uur werd de oefening afgerond.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 19 mrt 2013