Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

18 september 2012, Wereldkampioenschap wielrennen Valkenburg, tijdrit vrouwen

Arndt is er bijna klaar mee

VALKENBURG (ANP) – Judith Arndt was even sprakeloos toen ze dinsdag kort na de finish in Valkenburg hoorde dat de wereldtitel tijdrijden toch echt voor haar was. ,,Ik ben zo trots”, stamelde de 36-jarige Duitse nadat de waarheid tot haar was doorgedrongen. En later: ,,Het valt ook niet mee iets te zeggen met een hartslag van 180.”

Voor Arndt is haar wielerleven na de wegrace van zaterdag voorbij. De winst in de individuele tijdrit betekende haar derde gouden plak op een WK. In 2004 pakte ze de wereldtitel in de wegwedstrijd, vorig jaar was ze ook al de beste tijdrijdster. Het verschil met nummer 2, Evelyn Stevens uit de Verenigde Staten, was indrukwekkend, 33 seconden. ,,Het zit er nu bijna op, over een week ben ik een ander mens. Ik maak er geen drama van en hoef geen afscheidswedstrijd. Ik ga studeren en me niet meer dag in dag uit kwellen. De druk van het moeten presteren ben ik graag kwijt.”

Zonder Kristin Armstrong, de olympisch kampioene die na Londen 2012 stopte, was de weg vrij voor titelprolongatie voor Arndt. De renster uit Leipzig was op alle meetpunten onderweg de snelste en reed ook moeiteloos de Cauberg op.

Zaterdag in de wegrace stapt ze nog eenmaal op de fiets, met een sterke Duitse ploeg. ,,Maar wij zijn niet de favorieten. Eigenlijk is volgens mij Marianne Vos niet te verslaan.”

De foto’s zijn te koop via de webshop. Klik hier

 


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 18 sep 2012