Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

18 april 2013, Zeer grote natuurbrand (grip1) Asselseweg Assel

PVF-20130418-2_140-B.jpg

Brandweer zet groot in bij natuurbrand Assel

APELDOORN – De heidebrand die donderdagavond woedde op de Veluwe bij Hoog Soeren is geblust. De treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn mogen weer gaan rijden. Dat meldden de veiligheidsregio en de NS.

Op de hei bij Hoog Soeren brak donderdagavond rond zeven uur brand uit. De brandweer sloeg groot alarm en sprak van een ‘zeer grote brand’. Brandweerkorpsen uit Apeldoorn en de hele regio rukten. Volgens de politie zijn er geen omwonenden geevacueerd omdat het om een gebied met alleen heide en naaldbomen betreft.

De A1 zou vanwege hevige rookontwikkeling worden afgesloten maar dat bleek niet nodig. ,,Vooralsnog ondervindt het verkeer op de snelweg geen hinder van de situatie”, zei politiewoordvoerder Niels Nijman. Rijkswaterstaat monitorde de situatie om in te kunnen springen in als dat nodig is.

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort werd gestaakt, maar NS gaf het spoor even na half tien weer vrij.

Harde wind zorgde ervoor dat het vuur werd aangewakkerd. De angst was groot dat het vuur zich ook zou verspreiden richting noordelijke kant van het spoor. Het gebied wordt de afgelopen jaren regelmatig getroffen door heidebranden. Het is alleen al dit jaar de derde brand in ongeveer hetzelfde gebied. In maart braken er ook al twee heidebranden uit. De risico’s op brand zijn op dit moment erg groot omdat de natuur kurkdroog is. Buurtbewoners vermoeden dat er sprake is van een pyromaan. Maar officieel is dat nog niet bevestigd.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 19 apr 2013