Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

17 september 2013, Verplaatsingsoefening brandweer

PVF-20130917_41-B.jpg

Op dinsdagavond 17 september werd er een grote verplaatsingsoefening van brandweervoertuigen uit het clusters EVA, Veluwe Noord en Veluwe West gehouden die vanaf de Talhoutweg (industrieterrein) in Vaassen vertrokken. Omdat het verplaatsen in peloton en compagnieverband essentieel is bij grootschalig optreden is het noodzakelijk dat deze manier van verplaatsen ook beoefend werd. De oefening werd georganiseerd door team Operatiƫn in samenwerking met beide clusters.

Vanuit Vaassen vertrok de colonne over de A-50 richting, via de ZutphensestraatĀ  de A1 op en bij de op/afrit Apeldoorn zuid via de A50 richting Beekbergen. Via Beekbergen ging men na een korte stop binnendoor via Apeldoorn weer terug naar Vaassen. De brandweerkolonne stond onder leiding van de politie en de colonneleider brandweer. Tijdens de verplaatsing werden er wel optische signalen (blauw zwaailicht), maar geen geluidssignalen gevoerd.

Aan de verplaatsing namen 17 brandweervoertuigen deel, een commandovoertuig van de politie en 6 motorrijders. De gemiddelde snelheid lag tussen de 60 en 70 kilometer per uur.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 17 sep 2013