Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

17 november 2011, Plofkraak geldautomaat Krimweg Hoenderloo

Tweede explosief plofkraak Hoenderloo loos alarm

HOENDERLOO – De Explosieven Opruimingsdienst heeft vanochtend een tweede explosief aangetroffen bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Krimweg in Hoenderloo. Afgelopen nacht kwam het eerste explosief al deels tot ontploffing. De krakers zijn zonder buit vertrokken, dat heeft onderzoek van de politie duidelijk gemaakt.

Inmiddels is ook een vluchtauto, een zwarte Golf, aangetroffen door de politie. De wagen staat bij bergingsbedrijf Van Amerongen aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem. Bj het bergingsbedrijf zou telefonisch een melding binnen zijn gekomen dat de auto explosieven kan bevatten. Het zou gaan om een spijkerbom. De bom in de auto blijkt echter loos alarm.

De politie bracht de auto voor nader onderzoek naar Apeldoorn.

Hoenderloo

Bij de ramkraak in Hoenderloo werd aanzienlijke schade aan het pand aangericht. Onbekenden brachten rond 02.30 uur explosieven aan bij de ruimte waar de bankautomaat is aangebracht. Die gingen maar gedeeltelijk af. Een deel werd weggeslingerd en bleef op straat liggen. Om die reden werd de EOD ingeschakeld. Omwonenden moesten hun huizen verlaten. De meesten vonden onderdak bij familie of bekenden, enkelen werden in de brandweerkazerne van Hoenderloo opgevangen. De politie zette de Krimweg deels af. Rond de middag gaf de politie het gebied rond de pinautomaat weer vrij en konden de bewoners hun huizen weer in.

Met behulp van een robot werd het restant van het explosief in een kuil gelegd en tot ontploffing gebracht. De politie startte daarna technisch onderzoek.

Huisarts Dieleman, die in hetzelfde pand praktijk houdt, moest in allerijl zijn afspraken voor het ochtendspreekuur afzeggen. Spoedeisende patienten werden door de huisartsenpraktijk Beekbergen opgevangen.

Het is niet voor het eerst dat er een poging tot plofkraak bij de pinautomaat in Hoenderloo wordt gedaan. Op 2 maart dit jaar was het ook raak; ook circa half drie in de ochtend. De daders werden toen nog aangetroffen en sloegen op de vlucht. Een achtervolging werd ingezet. De daders werden gevolgd tot knooppunt Hoevelaken op de A1. Daar verloor de politie hen uit het oog.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 17 nov 2011