Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

17 maart 2013, EOD ruimt eerst WO2 bommen Deventer

PVF-20130317_47-B.jpg

Eerste bommen uiterwaarden Deventer geruimd

Deventer – De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) heeft vandaag in Deventer vier bommen onschadelijk gemaakt. De werkzaamheden zijn volgens de gemeente voorspoedig verlopen.

Om 11 uur kon de laatste bom veilig worden gesteld. De doorgaande weg langs de IJssel is inmiddels weer vrij gegeven en het scheepvaartverkeer kan de ruimingsplek weer passeren.

Vanmorgen is een start gemaakt met het ruimen van de bommen in de uiterwaarden in aanwezigheid van onder andere de Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal De Kruijf. De werkzaamheden zijn gestart om 8 uur en al voor 9 uur was de eerste bom veilig gesteld. Ook de overige drie bommen zijn voorspoedig ontdaan van hun ontsteking.

De eerstvolgende bommenruimingen vinden plaats op zondag 24 maart, mits de waterstand in de IJssel dat toe laat.


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 17 mrt 2013