Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

17 januari 2016, Pegida en AFA demonstreren in Apeldoorn

PVF-20160117_189-B.jpg

Politie: demonstratie Pegida in Apeldoorn zonder grote incidenten

APELDOORN – Er zijn vier mensen aangehouden tijdens de demonstratie van anti-islambeweging Pegida in Apeldoorn zondagmiddag. Dat meldt de politie.

Twee vrouwen (woonplaats nog onbekend) en een man uit Putten zijn aangehouden omdat zij zich niet wilden identificeren. Een 50-jarige man uit Deventer is aangehouden op verdenking van het mishandelen van een fotografe.

Zonder grote incidenten
Tussen de 150 en 200 mensen vertrokken volgens de politie vanuit het Beekpark voor de betoging en liepen een vooraf met de gemeente afgesproken route. Ook was er een tegendemonstratie van AFA Friesland (Anti-Facistische Actie) op het Stationsplein. Beide demonstraties zijn zonder grote incidenten of ongeregeldheden verlopen, zegt de politie.

In verband met het feit dat eerdere Pegida-demonstraties wel onrustig verlopen waren – met enkele tientallen aanhoudingen door de politie tot gevolg -, was de politie ruimschoots aanwezig om toe te zien op een ordentelijk verloop.

Noodbevel
Rond 13.00 uur is een noodbevel van kracht geworden op en rond de route die de Pegida-demonstranten liepen. Dit omdat tegendemonstranten gesignaleerd waren dicht bij deze route. Het noodbevel bood de politie ruimere mogelijkheden om mensen weg te sturen. Dit noodbevel is na afloop van de demonstraties beëindigd.

Reactie Burgemeester
“Goed dat het ordentelijk is verlopen”, zo stelt burgemeester John Berends in een eerste reactie. ‘Daar hebben wij met elkaar op ingezet’. Berends heeft waardering voor zowel de inzet van de politie als voor de nuchtere en volwassen opstelling van de Apeldoornse bevolking.

Bron: de Stentor


Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 24 jan 2016