Pim Velthuizen Fotografie

"Het oog voor detail"

17 april 2011, 46e Ronde van Gelderland


Gehele wereldtop bij Ronde van Gelderland

De Apeldoornse wielervereniging AR & TV de Adelaar organiseert de Ronde van Gelderland voor dames. Deze ronde is een van de vijf ritten van de KNWU Topcompetitie. Onder de deelnemers bevindt zich de complete wereldtop van het dames wielrennen. Marianne Vos is de enige grote afwezige.

Bekende winnaars zijn Marianne Vos (2007) en Leontien van Moorsel (2004). De wedstrijd voor dames wordt sinds 2003 jaarlijks verreden. De 46e Ronde van Gelderland gaat over 139 km en start bij het Omnisportcentrum in Apeldoorn. De route gaat via Beekbergen, Terlet en Arnhem naar Rozendaal. Dan volgen de beklimmingen van de Emmapyramide, de Zijpenberg en de Posbank. Het hoogste punt van het parcours is de Zijpenberg met meer dan 100 meter. Daarna keren de rensters via Zutphen, Deventer, de IJsseldijk en Oene terug naar de finish bij het Omnisportcentrum, waarna nog een lokale ronde door Apeldoorn gereden word.

De eerste Ronde van Gelderland voor mannen werd verreden in 1956. De Adelaar organiseert de wedstrijd sinds 1971. Bij de mannen zijn Jan Janssen (1960), Cees Priem (1974) en Axel Koenders (1982) de bekendste winnaars. De laatste Ronde voor mannen werd in 2003 gehouden.Copyright

Ten aanzien van alle artikelen op deze website behoudt Pim Velthuizen Fotografie zich het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Openbaarmaking of verveelvoudiging van enig materiaal (eigen beeldmateriaal en/of tekst) van deze website, zonder schriftelijke goedkeuring van Pim Velthuizen Fotografie, is niet toegestaan.


Gepubliceerd: 17 apr 2011